Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/polykon/public_html/biztonsagifolia.hu/php/configuralas_bv.php on line 7
Gyakran feltett kérdések fólia

Gyakran feltett kérdések fólia ügyben

Lehet-e takarítani és miként a fóliával bevont üvegfelületet?
Igen, mivel az üvegfólia – amit az üveg belső felületére ragasztunk – legbelül egy karcolásvédő réteggel van ellátva, amely az üveghez hasonló tulajdonságokkal bír. A hagyományos (újságpapír, ecetes víz) és a modernebb (üvegtisztító szerek, kivéve az ammónia tartalmúak) takarítási módok megengedettek, viszont a felületre került szennyeződéseket kapargatni, durva eszközökkel dörzsölni tilos.
Én szeretném magam felrakni a fóliát, megoldható-e?
Igen. Fontos tudnia, hogy amennyiben Ön telepíti fel a fóliát sem visszavásárlási, sem telepítési garanciát nem áll módunkban biztosítani, illetve a Mabisz minősítés érvényét veszti, mivel nem szakember által lett telepítve. A részletekről itt olvashat: fólia vásárlás
Megvásárolható-e a fólia külön?
Igen. A részletekről itt olvashat: fólia vásárlás
Tönkremennek a virágok, ha befóliázzuk az ablakot?
Itt külön kell választani a fóliatípusokat. Az átlátszó biztonsági fóliák és az UV-szűrő fólia a fény látható spektrumát 80-90%-ban átengedi és csak az UV spektrumot szűri meg. Mivel a növények növekedéséhez, fejlődéséhez szükséges fotoszintézis a fény látható spektrumát hasznosítja (vöröstől a kék fényig), tehát a fenti fóliatípusok nem befolyásolják a folyamatot. Az ablaküveg fényelnyelő képessége ebben a hullámsávban lényegesen nagyobb.
Reflektív, színezett vagy dekorfóliák esetében más a helyzet, mivel itt a látható fény áteresztése lényegesen alacsonyabb (lásd. adatlap VLT oszlopát). Kifejezetten fénykedvelő, fényigényes növények esetében tehát inkább az átlátszó fóliákat ajánljuk.
Lövésnek ellenáll-e a fólia?
Önmagában a fólia nem. Átlagos körülmények közt a fóliát 2-5 mm vastag üvegre helyezzük fel, s ennek a szilárdsága kevés egy lövedék energiájának elnyelésére (kis felület, nagy sebesség). Az esetleges robbanások (laboratóriumok, üzemi balesetek, terrorcselekmények) hatásai közül is csupán a szilánksérülések elkerülésére alkalmas a fólia, ám ha a robbanás olyan közel történik, hogy például kitépi az ablakot keretestől, nos akkor ez a hatás természetesen semmit sem ér.
Olyan fóliát szeretnék felrakatni, amely a belátást megakadályozza, viszont nem veszi le a fényt. Van ilyen?
A belátás megakadályozását úgy érhetjük el a fóliáknál, hogy gyártás során egy tükröző réteget építünk be. Ez a réteg arra hivatott, hogy félig áteresztőként a fény egy részét átengedje, így biztosítva a kilátást, ám egy részét visszaverje, biztosítva a tükröző hatást. A mechanizmusból következik, hogy ezek a fóliák kevesebb fényt engednek át, mint az átlátszók.
Másik fontos kérdés, hogy milyenek az aktuális fényviszonyok, hiszen ha a lakásban nagy fényerejű fényforrások világítanak, odakint pedig sötét van, akkor megfelelő függöny vagy spaletta hiányában kintről megfigyelhető a bentiek ténykedése. Fordított esetben (kint világos, bent sötétebb) ez az effektus nem jön létre, vagyis valóban nem lehet belátni.
(Lásd. szemléltető ábra)

A másik lehetőség, hogy matt fehér fóliát helyezünk fel. Ettől az üveg opálos lesz, mint a homokfúvott üveg. A fényt nagyon nagy százalékban átereszti, viszont nem látható át. Ez sajnos a kilátást is megakadályozza, ezért lakóépületeknél csak olyan helyre ajánljuk, ahol a kitekintés nem fontos (vizesblokk, műhely, garázs, stb.). Elsődlegesen pénzintézeteknél, kasszáknál, világító ablakoknál célszerű alkalmazni.

Részletekről itt olvashat: Belátás és betekintés elleni fólia

Nagyon sürgősen kellene fólia, mert elutazom! Mi a legrövidebb idő, ami alatt fel lehet rakni?
Ha a rendelések és a kollégák munkabeosztása megengedi, elvileg a rendelés másnapján feltelepíthető a fólia (Bp. és vonzáskörzete), de ezt mindig csak az adott időben tudjuk megmondani, hogy pillanatnyilag van-e rá lehetőség. A sürgősségi díj +30% +3000Ft (tehát egy 20.000 Ft értékű rendelést, amennyiben módunk van elvállalni, 29.000 Ft-ba kerül). Ezen okok miatt (a munkavállalás esetlegessége és az árnövekedés) célszerű jóval elutazás előtt leadni a rendelést, s így olcsóbban, biztosabban tudunk teljesíteni. Sürgős rendelést célszerű az alábbi telefonszámon leadni:


Kollégáink munkaidőn túli (hétvégi, túl korai vagy késői) időpontokban való foglalkoztatása egyedileg megállapított pluszköltséget jelent, amit egyedileg ajánlunk ki!
A biztonsági fólia ellenáll izzításnak?
Nem. A biztonsági fóliák alapvetően műanyag alapúak, s mint ilyenek, a hőhatásoknak csak korlátozott mértékben állnak ellent. A lángvágó biztosan áthatol rajta, ám mentségül szolgál, hogy azzal a vasrácson is át lehet menni.
Bármikor felragasztható a fólia?
Beltéri fóliák (a legtöbb fólia ilyen) elvileg igen, de nagy hidegek idején, gyenge vagy bizonytalan fűtés esetén célszerűbb megvárni a melegebb időket, mivel a száradási idő egyrészt kitolódik hűvösben, másrészt pedig a vizes alapú ragasztóréteg elfagyhat, s akkor nem fogja tudni azokat a paramétereket nyújtani a fólia, ami elvárható tőle. Termopán ablakok esetén, illetve stabil fűtés mellett a kinti nagy hidegek sem jelentenek gondot.

Kültéri fóliáknál szigorúbbak a feltételek: az éjszakai hőmérséklet legalább két hétig nyolc C fok felett kell legyen, a telepítés napján nem eshet, illetve telepítéskor nem lehet 32 C foknál melegebb sem!

Beltéri fóliáknál az igen nagy kánikulák idején figyelnünk kell arra, hogy nagyobb felületeket csak a hőhullám múltával tudunk telepíteni, mivel a forró levegő túl gyorsan leszárítja a tökéletes ragasztáshoz szükséges vízpermetet az üvegről, s így nincs időnk beigazítani a fóliaréteget.
A fólia bárhová feltelepíthető?
Nem. Csak síküvegre tudjuk megbízhatóan ragasztani, mert a mintázott, katedrál jellegű üvegek belső, simának látszó felülete sem teljesen sík (erről meggyőződhet, aki finoman végighúzza az ujját a simának tűnő, ám hullámos felszínen). Csak sík üvegre ragad tökéletesen, buborékmentesen.
Nagy, vékony üvegfelületekre sem tudjuk feltelepíteni, mert a telepítéskor nagy erővel kell kiszorítani a levegőbuborékokat a fólia alól és például egy négyzetméternyi felületű, 2 mm vastag üveg ezt a nyomást nem bírja ki, tehát vagy buborékos maradhat a felület, vagy kitörik az üveg.
Fontos, hogy a kollégák odaférjenek az üveghez, hiszen enélkül nem telepíthető a fólia. Nagyjából 1 méteres körzetben kell tudniuk mozogni, illetve magasan lévő ablakoknál szükség van a létra felállításához szükséges helyre is.
Vásároltam üvegfóliát. Felrakást is vállalnak, ha nem önöktől van a fólia?
Nem. Ismeretlen ragasztó- és fóliaanyagú termékkel rizikós dolgoznunk, nem tudunk rá sem garanciát, sem műbizonylatot adni (biztonsági fóliák esetében). Számunkra csak vesződés lenne, Ön pedig nem kapná meg azt a színvonalat, amit cégünk saját fóliáival biztosítani tud.
A biztonságifólia az EU normáknak is megfelel?
Igen.
A fóliák csak üvegre telepíthetők?
Nem. Megoldható a felragasztás más, teljesen sík felületre is. Például plexire, tükörfelületű polykarbonátra, stb. A lényeg, hogy a felület olyan sima legyen, mint a síküveg.
Hová kerül a fólia az üvegen? Kívülre vagy belülre?
Általában az üveg helység felőli (belső) felületére telepítjük a fóliát. Ettől a szabálytól a megrendelő kérésére eltekinthetünk, de ilyenkor nem tudunk garanciát biztosítani, hiszen például egy hajókabin üvegének külső felületén sokkal drasztikusabb hatások érik a fóliát, mint egy fűtött beltérben.
Nem tudom egészen pontosan, hogy milyen fóliára lenne szükségem, csak azt tudom, hogy mit akarok megoldani! Így tudnak segíteni??
Természetesen! Az erre kialakított felületünkön végignavigáljuk Önt a megfelelő fóliához. Részletek itt: Segíthetünk?További megválaszolatlan kérdéseiket feltehetik:
Tel.:
E-mail: innen

Jogi álláspont
Impresszum
Elérhetőségeink
E-mail

Belátás elleni fólia

Fényáteresztő fólia

Üvegszilánkosodás elleni fólia

Védelem megtervezése

Admin felület

Üvegfólia, biztonsági fólia

Áraink

Autóüveg fóliázás

Biztonsági fólia

Cikkek

E-mail küldés

Cégünk elérhetőségei

Fólia vásárlás

Gyakran feltett kérdések fólia ügyben

Hiányzó oldal

Hiba jelzés

Üvegfólia impresszum

Jogi álláspont

Ki- és bejelentkezés

Kiszállási díjak Budapest területén kívül

Kiszállási díjak Budapesten

Segíthetünk?

Fólia árszámítási segédlet

Üvegfólia árak

Jelenlegi termékeink

Üvegfólia adatlap

Üvegfólia